ELS BALCANS

MONTENEGRO I ALBÀNIA - LA MARCADA EMPREMTA ORIENTAL A EUROPA

8 dies i 7 nits

Els Balcans ens ofereixen una riquesa cultural i humana de les menys conegudes a Europa. Aquesta regió ha sofert la contínua ocupació de totes les civilitzacions i potències de la Mediterrània oriental, Romans, Eslaus, Serbis, Otomans, Venecians i Russos, tots han deixat la seva empremta en el caràcter de la gent, en els hàbits socials i en el seu ric patrimoni monumental. Aquest descobriment us fascinarà!

[ DIA 1 ]

Aeroport proper a la vostra regió - Dubrovnik

Vol fins a Dubrovnik. Benvinguda pel guia que us acompanyarà durant tot el viatge i trasllat a l’hotel de la zona de Dubrovnik. Instal·lació a les habitacions, sopar i allotjament.

[ DIA 2 ]

Dubrovnik - Budva

Esmorzar a l’hotel. Al matí, visita de la ciutat vella de Dubrovnik, el convent dels Franciscans (entrada inclosa), el Palau dels Rectors (entrada inclosa), la catedral, la Porta del Pile, el palau Sponza, la torre del rellotge… Dinar al restaurant i temps lliure. Seguirem cap a Montenegro. Travessia en ferry de Kamenari a Lapetane en el fiord de Kotor. Arribada a Budva. Instal·lació a l’hotel a la zona de Budva / Bar. Sopar i allotjament (per 6 nits).

[ DIA 3 ]

Budva - Cetinje - Ulcinj - Bar - Budva

Esmorzar a l’hotel. Al matí, visita guiada de Budva. És una ciutat dividida en dos, d’una banda, trobem el port vell, és un dels més antics de l’Adriàtic i de l’altra, el nucli antic on  l’arquitectura està influenciada principalment per l’estil venecià. Continuarem cap a Cetinje, antiga capital i residència dels Reis Montenegrins, ha assumit aquest paper de pol cultural durant cinc segles. Visitarem el museu de la ciutat “Palau dels Njegos” (entrada inclosa). Seguirem cap a Ulcinj, dinar al restaurant. A la tarda farem un petit recorregut pel nucli antic d’Ulcinj que és la ciutat més important de parla albanesa de Montenegro. Ens aturarem a Bar, petit recorregut a l’antic Bar “Stari Bar”, visitarem el nucli antic (entrada inclosa), descobrirem l’herència dels otomans que es manifesta amb els minarets que dominen l’horitzó. Retorn a l’hotel. Sopar i allotjament.

[ DIA 4 ]

Budva - Monestir d'Ostrog - Podgorica - Llac Skadar - Budva

Esmorzar a l’hotel. Sortirem amb el nostre guia i en autocar fins al Monestir d’Ostrog (part de la pujada es fa en vehicles “Minivan”), recolzats a les escarpades roques de la muntanya sobre la vall de Zeta, aquest santuari és el lloc principal de pelegrinatge a Montenegro. Inclou dues esglésies, la de la Ste-Croix i la de la Purificació de la Verge que conté el reliquiari de Sant Basili. Continuació cap a Podgorica, capital del Montenegro i antiga  Titograd. Dinar en un restaurant. Visita d’un celler de la regió vinícola “13 jul Plantaze” on degustarem els seus millors vins. Continuarem cap al Parc Nacional d’Skadar, amb el llac Skadar i farem un passeig amb vaixell pel llac. Retorn a Budva, sopar i allotjament a l’hotel.

[ DIA 5]

Budva - Parc Nacional Durmitor - Tara - Budva

Esmorzar i sortida cap al Parc Nacional Durmitor (entrada inclosa) i Tara Canyon. El Durmitor es troba dins del parc nacional del mateix nom creat l’any 1982 i classificat com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO per la seva flora i les varietats d’insectes endèmics. El parc té una extensió d’unes 30.000 hectàrees, incloent-hi diverses cadenes de cims alpins i una gorga amb una profunditat de 1.900 m, que la converteix en la més profunda d’Europa: la gorga del Tara. Dinar al restaurant. Retorn a l’hotel. Sopar i allotjament.

[ DIA 6 ]

Albània - la banda albanesa del llac Skadar - Budva

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a Albània. A la riba albanesa del llac Skadar, visita guiada pel nucli antic de Sköder, descobrirem una casa típica de la regió, després la Catedral, probablement la més bella dels Balcans, i la mesquita d’Abu Bekir. Més tard visitarem Shkodra, la principal ciutat de la regió, situada al costat del llac, és una de les ciutats més antigues dels Balcans. A l’edat mitjana els venecians van iniciar el comerç i més tard els otomans el van desenvolupar (seda, coure i argenteria). El llac Skadar és el llac més gran dels Balcans, farem un passeig en vaixell pel llac. Dinar al restaurant. Temps lliure i tornada a Montenegro. Sopar i allotjament a l’hotel.

[ DIA 7 ]

Budva - Kotor - Budva

Esmorzar i sortida cap a les Boques de Kotor. Travessa en ferri de Lepetane a Kamenari i continuació en autocar fins a la ciutat de Kotor. Com Dubrovnik, també destaca com l’altra “perla de l’Adriàtic”, arrecerada als peus del Mont Sant Joan al fons del seu port i envoltada per una impressionant muralla defensiva, aquesta ciutat medieval està molt ben conservada i figura a la llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO (visita guiada pel nucli antic). Agafarem el vaixell per visitar “Gospa od Skrpjela”, illot de Nostra Senyora de les Roques i l’església. Dinar en un restaurant. Temps lliure per comprar. Sopar en un restaurant amb un ambient folklòric amb música i balls regionals. Allotjament a l’hotel.

[ DIA 8 ]

Budva - Dubrovnik - Aeroport proper de la vostra regió

Esmorzar a l’hotel i temps lliure per a les darreres compres a Montenegro. A l’hora indicada pel guia ens traslladarem a Dubrovnik. Dinar lliure. A continuació, trasllat a l’aeroport. Assistència pels tràmits de facturació i vol de tornada.



Viatges als Balcans - Montenegro i Albània a partir de 1.297 €

El preu inclou:

– El transport aeri des de l’aeroport proper a la vostra regió fins a Dubrovnik i tornada
– Recepció i assistència a l’arribada a Dubrovnik
– El guia acompanyant durant tota l’estada
– L’autocar de turisme per a tots els serveis inclosos en el programa
– Allotjament en hotel de 3*/4* amb bany complet
– La Pensió completa tal com s’indica al programa, des del sopar del dia 1 fins a l’esmorzar del dia 8. Els esmorzars són de bufet lliure.
– El sopar amb espectacle de folklore
– La beguda amb els àpats
– Els guies locals en visites especialitzades
– Les entrades a les visites descrites al programa
– El Tast de vins i visita del celler
– La travessia en vaixell de Kotor a l’illa de Santa Maria de les Roques, el vaixell al llac Skadar, el ferry Kamenari – Lepetane.
– Els impostos municipals, d’habitatge i ecològics.
– L’assegurança d’assistència, repatriació, cancel·lació i equipatge

El preu calculat correspon a un grup de mínim 45 participants.

Opcions:

– Podem oferir els trasllats de la vostra ciutat a l’aeroport de sortida.

Pensem junts el teu viatge en grup?

Diga’ns què tens en ment i dissenyarem el vostre itinerari.